Materialkostnad badrumsrenovering

Vi svenskar älskar våra badrum, speciellt när de är nyrenoverade och modernt anpassade. Det är inte konstigt att många vill renovera sina badrum – det är ett av de rum som vi använder allra mest i våra hus och lägenheter, samtidigt som det är ett av de viktigaste rummen att ha renoverat vid en eventuell försäljning. Ett toppmodernt och nyrenoverat badrum är en faktor som helt klart påverkar värdet på ditt hus. Vi ska här försöka ge dig en hint om hur mycket det skulle kunna kosta med materialet till ditt badrum – något som inte är alldeles lätt.

Material för badrumsrenovering

Det råder delade meningar om vad som egentligen är en rimlig prisbild för ett badrum. Till saken hör att det inte är så stor skillnad mellan ett litet eller ett lite större badrum, kostnaden kommer inte att bli dubbelt så stor om du ska renovera ett badrum på sex kvadratmeter jämför med ett på tre. Det kommer alltid att finnas en grund som måste göras, oavsett badrum och det är där som materialet kommer in. Badrum är dessutom ett av husets eller lägenhetens mest utsatta områden, så det är väldigt viktigt att rätt produkter används, i kombination med stor kunskap om badrumsrenovering. Därför är det alltid klokt att låta en firma göra det åt dig för att du ska vara garanterad ett bra resultat.

Det material som behövs

Att våra badrum ser väldigt olika ut är säkert något som du har noterat själv. Men oftast är det endast ytan som är den stora skillnaden – kakel, klinkers, dusch, badkar och annat är sådant som tillhör den synliga ytan i ditt badrum och är också den del som går att vara mest kreativ med. Det är såklart material som är nödvändigt att ha i badrummet, men det är när du börjar titta på undersida och baksida av badrum som du kommer att se den tydliga likheten som alla badrum har. Och här finns det viktigt material att tänka till lite extra på. Det är nämligen extremt viktigt att din grund blir bra för att du ska slippa fuktproblem i framtiden.

Materialet – bara en del av arbetet

Det rätta materialet med flytspackling, våtrumsskivor, fuktspärr och allt annat som krävs för ett säkert badrum är något som måste monteras på rätt sätt, annars riskeras funktionen. På det materialet kommer sedan ytskiktet, det som vi ser när vi kommer in i badrummet. Ska man höfta och uppskatta ungefär hur mycket materialet kommer att kosta dig totalt så kan du räkna med att få betala mellan 5 000 och 10 000 per kvadratmeter för ett standardutförande, och det är alltså väldigt grovt räknat eftersom att det går att välja billigare alternativ samtidigt som du kan välja dyrare. Men detta prisspann ger dig i vilket fall en hint om hur mycket det kommer att krävas ekonomiskt, och då har vi inte ens tagit med kostnaden för arbetet från firman i detta pris.

Vi kan inte bestämma vad du ska eller inte ska göra. Vi kan enbart rekommendera dig. Och vi rekommenderar att du använder dig av proffshjälp när du renoverar badrummet, och gör så lite av arbetet själv. Detta för att arbetet ska bli gjort på rätt sätt och att du samtidigt får en försäkring om det är något som skulle gå fel. Det finns med andra ord mycket att tjäna på i oro och eventuella framtida fuktskador om du ser till att få det gjort på rätt sätt från första början.